Tempelkunst

Het is een fenomeen van de laatste jaren dat nieuwe musea mooier zijn dan de kunst die erin staat en hangt. Typisch voorbeeld hiervan is kunstpaviljoen ‘De Weuvelhof’ in Hekel aan zee.
Tussen de wisseltentoonstellingen door worden er bezoekersdagen georganiseerd zodat het publiek puur van het paviljoen zelf kan genieten.
‘Het leidt zo enorm af, al die rare objecten’, aldus de opgetogen curator.
Een leeg museum blijkt enorm aan te slaan bij het grote publiek.
‘De Verademing’ zo worden deze bezichtigingsdagen genoemd.
Wel graag reserveren voor een tijdslot want het loopt storm. Wie er snel bij is krijgt een diepgaande exegese te verwerken over het gebouw dat architectonisch valt onder ‘de
Nieuwe Ruimtelijkheid’, zo vertelde de rondleider ons. Buro Bickelaer van Stolkum tekende voor het ontwerp.
‘Tekenen is in dit geval nogal misleidend, wij stapelen letterlijk kubieke meters ruimte op elkaar…en als dat een beetje staat dan kijken we pas waar we die ruimteblokken mee gaan bekleden’, vertelt een trotse Buco van Stolkum in de brochure, ‘liefst met niets natuurlijk, maar zo ver zijn we nog niet, al zijn onze experimentele muren van water en wanden van wind veelbelovend’

3 thoughts on “Tempelkunst

  1. Het lijkt me ook veel gemakkelijker werken voor de suppoosten, wanneer ze zich volledig op het gebouw kunnen concentreren, zonder dat al die storende objecten in de weg hangen.

  2. Altijd fijn om iets over de nieuwste plannen van Buco van Stolkum te horen. Volgende keer hoop ik ook iets te lezen over de voortschrijdende architectonische inzichten van Ebenezer Eljay Bickelaer. Zó’n interessante vent!

  3. Over Eljay Bickelaer kan ik reeds onthullen dat hij werkt aan ultradunne en lichte grafeenplaten als bouwmateriaal, zo licht dat er gebouwd kan worden zonder fundamenten. Het gebouw dient allen gezekerd te worden met een soort spiraalvormige haringen zoals in de tentbouw gebruikelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *