De Staat van zijn

In huiselijke kring noemen we deze wereld wel eens ‘Augurkistan’ Het is onze nieuwe wereld, die al zo oud is als de wereld. De betoverende jeugd is de ontgoochelde bejaarde van de toekomst. Het gaat er nu om de geest van een achtjarige te behouden.
Vertel een achtjarige dat hij iets niet mag. Dat er grenzen aan het betamelijke zijn.
Dat het hier verboden is voor onbevoegden en hij krijgt onmiddellijk een enorme lading energie, gratis. Min roept plus op. Nee maakt slapende verlangens wakker. Elk wetboek is een energiecentrale. Grenzen genereren levensenergie, zonder fossielen te verbranden.

Augurkistan is geen plaats maar de Staat van zijn. Deze Staat is er altijd al geweest en vereist geen enkel toegangsbewijs. Zelfs ongeborenen maken deel uit van deze vrijstaat. Het is een Staat van permanente zwangerschap, de vraag is alleen: zwanger van wat?
De eerste wet van Augurkistan: Alles bestaat moeiteloos naast elkaar, als in de natuur. Dat de mens geen dier zou zijn onder de dieren, voortplanter onder de planten..?
Als er al iets is als een menselijke natuur dan is het natuurlijk ‘een naturende natuur’, zoals de goddelijke Spinoza al eens vaststelde.

In verwachting zijn is in verheuging wachten op wat er opkomt.

Geen idee wat er gezaaid is. Leef de oogst!
Onderwijl eten we augurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *