Gaandeweg

Bestaan is die uiterst trage sport, met hoogstbejaarden als gammele topatleten. Een marathon zonder stop, die het alleruiterste vraagt van degenen die het langzaamst op kop gaan. Bestaan is duurzaam voortbestaan, een afvalrace. Het meest eenzame is aan de top voort bestaan. Onverwoestbaar zijn is de heilige graal. Wie het langst blijft voortduren wint door te verliezen. De gedoodverfde winnaar verliest gaandeweg alle anderen. Wie niet tegen veel verliezen bestand is ziet zich genoodzaakt de anderen te laten winnen.
Het lichaam is een verloren zaak, slechts een voertuig voor de geestige geest. Deze geestige reed al menig karretje in de prak maar weet gelukkig steeds weer een nieuw model op de kop te tikken. Het hiernumaals is overigens een prima dealer, de geest is hier koning.
Men rijdt op aarde het liefst in een standaard model rond. Het klassieke model is blijvend in produktie…in allerlei kleuren, maten en vormen verkrijgbaar. Het voertuig word je zonder rijbewijs aangeleverd…en zonder gebruiks-aanwijzing…. dat moet je gaandeweg jezelf aanleren.
Maar, je groeit erin…op… naar de top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *