Goudmijn

In de zwaar vervuilde buitenwijk van slaapstad H. kwam het kind ter wereld dat later een nogal aromatische reputatie zou verwerven. Het wiegje stond onder de rook van de luchtvervuilingsindustrie van Maasgemeente Rotjeknor. De zuigeling belichaamde een uitzonderlijk fenomeen, zo ontdekte zijn moeder proefondervindelijk…. zijn uitwerpselen waren zo schoon, niet alleen mooi van vorm maar ook verfrissend van geur. Toiletreiniger of wc-verfrisser hadden zijn ouders niet meer nodig sinds zijn geboorte.
De mensen in het slaapdorp werkten allemaal in de zware industrie die verwoed probeerde zoveel mogelijk vervuilde lucht te produceren. Beroet en bezweet kwamen ze thuis met zwarte handen, stinkend naar afvalproducten van de ruwe olie. Bij toeval ontdekte de trotse moeder dat de keutels van haar jongste telg bij uitstek geschikt waren om aangekoekt vuil mee weg te wassen. Het maakte niet uit wat ze het kind te eten gaf, elk voedingsmiddel werd inwendig getransformeerd tot een steeds weer unieke aromatische sculptuur met buitengewoon antiseptische kwaliteiten. Om de anale artefacten te conserveren besloot de moeder ze af te bakken in de oven. De geur van het bakken werd opgemerkt in de buurt en al gauw werd het kind door de volksmond ‘de zeepkakker’ genoemd. Zijn producten begonnen gretig aftrek te vinden onder de smoezelige arbeidersbevolking zodat moeder een zeepwinkeltje kon beginnen, het bleek een goudmijntje. Men begon zelfs kleding met het ‘schuimende goud’ te wassen.
Het opgroeiende kind kon natuurlijk de steeds groeiende vraag naar de zeep niet aan, dus werd besloten zijn magische darmstelsel te analyseren in het Maasstedelijk medisch laboratorium. Uit onderzoek bleek dat een unieke cocktail van bacterieën, schimmels en enzymen verantwoordelijk was voor de zeepproducerende stofwisseling.
Middels transplantaties is deze desinfecterende cocktail met succes verspreidt in het darmstelsel van de ingezetenen van slaapstad H. De zeepproductie is heden ten dage nog steeds de voornaamste bron van inkomsten onder de beroepsbevolking in H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *