Huisvesting


Het insectenhotel werd bedacht door de natuurliefhebber die het insectendom een handje wilde helpen. Dit idee komt waarschijnlijk voort uit de rare aanname dat moeder natuur een ziek, zwak en misselijk wezen is dat er amper in slaagt om zich te handhaven. In werkelijkheid is ze natuurlijk een onverwoestbare kracht die het best gediend is bij langdurige en zorgvuldige verwaarlozing. Nalatigheid, in de vorm van: stoppen met gif spuiten is alles wat een insect nodig heeft.
Laat een doods braakliggend terrein 5 jaar met rust en het verandert in een pionierbiotoop, overwoekerd en bevolkt door nietmenselijke dieren. Het idee om dakloze insecten samen in een hotel onder te brengen is aandoenlijk naïef.
Voor vogels is het hotel een soort snackbar gevuld met diverse lekker hapjes. Ik heb meermalen spechten en andere vogels hotels zien leegpikken. Het hotel is dus wel een goed idee, maar dan om vogels te voederen. Insecten kunnen zich beter verspreiden op onvindbare onderduikadressen….anders zijn ze ‘gefundenes fressen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *