Kind

Elk Kind wordt als indiaan geboren. De definitie van indiaan is simpel: Natuurmens.
Direct na de geboorte wordt het al vervreemdt van de eigen natuur.
Het leert zorgvuldig om niet naar het lichaam te luisteren, om het te wantrouwen.
Het Kind wordt verteld dat het geen ziel heeft, dat de natuur iets is om te onderdrukken, te overheersen, uit te baten als een kolonie.
Het Kind komt sowieso al in het reservaat ter wereld en dat reservaat is in alles het tegendeel van natuurlijk. Het Kind leert luisteren naar het kunstmatige, het wordt subtiel geforceerd dingen aan te leren die tegen zijn natuur in gaan. Het leert strategieën die zouden helpen om te overleven. Het leert een heel speciale geschiedenis over zijn voorouders die vertelt:
“Luister nooit naar een indiaan, want in de geschiedenis heeft nog nooit iemand geluisterd naar wat een indiaan te zeggen heeft, want indianen hebben niets te zeggen in deze ‘nieuwe wereld’ ,als ze wel iets te zeggen zouden hebben dan zouden ze het wel hebben gezegd…ze hebben geen geschiedschrijving, er is ons niets over bekend……!”
Na deze opleiding wordt het Kind gedwongen eenzijdige afspraken te ondertekenen, die hem verder dresseren, om hem af te richten op een koloniale maatschappij waar hij als een voorlopig bruikbaar radertje in mag gaan meedraaien op de plek die voor hem wordt bepaald. Levenscyclus voltooid.
Kijk naar de natuurvolken die het onmogelijk gemaakt wordt om nog volgens hun eigen natuur te leven, daar is zelfmoord onder jongeren de belangrijkste doodsoorzaak. De jeugd die voor koloniale terreur vlucht zoekt verdoving voor de pijn van het vervreemd zijn. Het Kind raakt verslaafd aan verdoving, drank, drugs en antidepressiva
Deze indianen bevolken onze wereld. Je hoeft niet ver te zoeken in de spiegel.
Het Kind is de laatste indiaan in ieder mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *