Meest geestig

De meest geestige definitie van het ongekende is uiteraard, de UFO.  UFO is inmiddels een oude bekende onder de begrippen.  Het is geestig omdat deze definitie ‘iets’ definieert door te bepalen wat het niet is…maar het vliegt wel.
Het is een ongeïdentificeerde waarneming die verondersteld wordt te vliegen… ofwel zeer vluchtig is.
De UFO-definitie suggereert ook impliciet dat we alle andere ‘objecten’ die geen UFO zijn wel begrijpen en kunnen beheersen omdat we ze een naam hebben gegeven….
De dingen zijn zogenaamd, maar is het niet gewoon als graaien naar een wolk?
De UFO-definitie is eigenlijk een dure manier om te zeggen:
‘Wij begrijpen hier niks van! , maar we hebben het onder controle…denken we…’

Het begrip UFO lijkt verdacht veel op een gedachte, namelijk ondefinieerbaar en uitermate vluchtig. Iedereen kent het verschijnsel ‘gedachten’ of denkt ze te kennen. Maar we kunnen gerust stellen dat nog nooit iemand een gedachte heeft gezien.
Domweg om het feit dat welk ‘iemand’ dan ook, zelf een gedachte is. Een gedachte is onvoorstelbaar vluchtig en kan alleen de suggestie van duurzaamheid krijgen als deze gedachte steeds maar weer herhaald wordt. Wat aan de virtuele aard natuurlijk niets veranderd. Niemand wat een gedachte is.

Definiëren is naamgeving en toeschrijven van eigenschappen aan…
Hoe geestig is het om dan vervolgens te denken dat je weet wat iets is. Je weet alleen dat je ‘het’ die naam hebt gegeven. Maar er wordt niets begrepen.
Er wordt ook niets begrepen van de veronderstelde ‘iemand’ die alle definities denkt te denken en denkt te begrijpen.

Dit is wellicht het meest geestige van dit hele bestaan, omdat bestaan fundamenteel geestig van aard is. Wat dit geestige wezenlijk is weet niemand. Dat het wezenlijk is kan iedereen weten en bij zichzelf nagaan. Wat je ook denkt, voelt, of ervaart aan zintuigen
het is in essentie een verschijnsel in de geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *