Nieuwe bel

Er werd (ding-dong) aangebeld, we hadden bij SushiKing besteld…gretig opende ik de voordeur, en stond oog in oog met een zelfmoordcommando, ik herkende hem meteen aan zijn aangegorde bomgordel. De jongen keek erg bedremmeld en tegelijk met panische urgentie.
Of hij, in gebroken Engels, even van het toilet gebruik mocht maken…hij zou ons eeuwig dankbaar zijn, eternally gratefull…het was dan wel in de baas z’n tijd…maar het kon nog lang duren voor hij nadere orders zou krijgen…hij wees op het trekkoordje dat voor zijn buik bungelde.
Een mens in hoge nood weiger je niet, ik wenkte hem monter mee naar de toiletruimte in onze gang, opende de deur. Dankbaar buigend ging hij omzichtig naar binnen om nergens tegen te stoten en draaide het wc-slot op bezet.
Het bleef lange tijd muisstil…ik wachtte op de gang luisterend naar mijn knorrende maag totdat het slot van bezet naar vrij gedraaid werd. Nogal wanhopig en bijna smekend keek hij mij aan. Het ging zo niet… impossible …hij kon het gewoon niet met die gordel om…of ik niet even het slotje op z’n rug wilde openen, daar kon hij zelf niet bij… dan kon de gordel even af.
Waar blijft de Sushi? ,dacht ik ongeduldig…ik had trek, vooral de lauwwarme Godzilla’s…maar de leveringstijd was nog niet voorbij. Ik hielp hem uit zijn bomcorset te wurmen. Man, zei ik bezorgd, dat ding zit toch ook much to tight…dat knelt toch de hele zaak af, logisch dat het niet lukt. Wild gebarend stapte hij uit de gordel het toilet weer in en sloot af. Daar stond ik plots met die hele bomgordel voor mijn voeten, het zag er trouwens goed uit…stond keurig rechtop, professioneel…mooi afgewerkt…geen losse draadjes. Binnen het toilet klonk er gedruis, gestommel en een zucht van verlichting waarna het weer langdurig stil bleef.
Ik kon de digitale keukenklok horen tikken… Onze nieuwe dingdong-deurbel ging af. De Sushibezorger met z’n onverwoestbaar oosterse glimlach liet mij de rekening zien en overhandigde mij het doorzichtige pakket rijsthapjes, lauw warm.

1 thoughts on “Nieuwe bel

  1. Lachen. Heerlijk om te lezen over het onverwachte bezoek. Hiermee hebben we geleerd dat zelfs extremisme een menselijke kant kan hebben… al is het de stoelgang. Hoop dat de Sushi toch heeft gesmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *