Salonfähig

In het kader van de heersende transparantiedwang moet Openbaar Geheim een lans breken voor de emancipatie van de echte man. Die vordert weliswaar tergend langzaam. Maar door vastberaden toewijding worden er toch gestaag steeds kleine maar essentiële stappen gezet. Zo woedde er een felle interne strijd voordat de volwassen heren-BH eindelijk salonfähig werd. Het kwam neer op de oude discussie over vorm versus inhoud. Uiteraard een valse tegenstelling, ingegeven door de opvatting dat man en vrouw toch vooral strikt gescheiden wezens moesten blijven. Een inmiddels achterhaald standpunt.
Wat voor de doorgewinterde feministe een dwangbuis was betekent voor de echte man een trofee van bevrijding. Baardgroei was daarvoor al succesvol genetisch van de mannenwang verbannen en had plaatsgemaakt voor opfleurende of flatterende make-up. Eyeliner en lipstick leek echter voorlopig nog een brug te ver.
Buiten waaide een zijdezacht lentebriesje en wie goed de menselijke biotoop observeerde kon de eerste mannen in rokje en onthaarde kuiten naar buiten zien treden. Eerst nog wat onwennig en schoorvoetend, maar al gauw trippelden ze koket in het rond…als vrije vogels. Het was nog maar een handjevol zeldzame vrijgevochten exemplaren, maar toch… het baltsseizoen was begonnen.
Ik besloot mijn stoutste schoenen aan te trekken en mij in de lente te begeven.
De sluimerende belofte van vrijmaking werd meer dan ingelost…dat hemelse briesje tussen de dijen…dat moesten die gebenedijde vogels ook ervaren als ze door het zwerk zwierden. Dit was dus die legendarische wereld…die wereld die er nog te winnen viel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *