Sanctus

RQ-60 , mijn personal RoboQoach praat nu al een uur op mij in. Ik moet blijven zitten volgens protocol op straffe van sancties…regulerende implantaatmodules.
RQ vertelt dat het Algoritme van Staat nog niet boos is maar wel erg verdrietig en teleurgesteld vanwege ‘mijn’ weer niet gehaalde targets.
De monitorbots hebben objectief vastgesteld dat ik slordig gedrag vertoon, onoplettend en frivool bezig ben met onmeetbare bijzaken…
Ik had toch vrijwillig het contract geaccordeerd met mijn iriscopie, voor mijn eigen bestwil en mij gecommitteerd aan de targets van the United State of Being Submissive.
Ik knik mechanisch gedwee, voor de vorm. RQ is erg gesteld op vormelijkheid, scant elke lichaamstaal die ik vertoon en zaagt maar door. Hij gaat vast het hele traject opdissen om mij nog ‘on track’ te krijgen en dan mag ik nog dankbaar zijn ook…
‘Wat erg voor je Arkyou, dat ik je zoveel verdriet laat voelen, dat moet heel naar op je harde schijf of voel je met je moederbord?’ ,vraag ik.
Even stopt RQ ,verstoord door mijn onbegrijpelijke vraag.
Verdrietig… natuurlijk weet ik dat het verdriet van Arkyou geprogrammeerd is als onderwerpingsstrategie, ze denken te weten hoe de mens in elkaar zit, als besturingssysteem tot nullen en enen gereduceerd.
Boos zal RQ nooit worden, hij dreigt er alleen mee, boos is niet geconfigureerd ….dat werkt niet bij ‘mensachtigen’. RQ zal eerder bevriezen en ijskoude afpersingstechnieken gaan inzetten. Dat technocratie en maffiamethodieken zo synoniem zouden worden had niemand durven vrezen, achteraf gezien kon het uiteraard niet anders, zo evident voor elkaar voorbestemd, hetzelfde mechaniekje.
Het target dat elk middel heiligt. Vreemd of niet, dat het woord sancties van sanctus stamt, heilig?
Vroeger kwam de programmatuur van de religie, tien geboden, nu is er de één en nul-technocratie. Geen dictator, alleen het Data-dictaat.
“Mensachtige” ,dat is mijn nieuwe juridische status, gelijkgeschakeld met het dier. In plaats van de dieren mensenrechten te verlenen kreeg de mens dierenrechten, een downgrade.
Alleen mensachtigen met A.I.implantaten krijgen privileges die de USBS dienen.
Ik hoor niet meer wat Arkyou aan voorwaarden afwerkt.
Ik denk alleen maar aan het moment dat ik sluiting veroorzaak in zijn electronisch brein door mijn glas water in zijn centrale censor te gooien… ik zal dan meteen door het luchtrooster moeten verdwijnen uit het zicht en buiten bereik van het Ministerie van Detectie. Onderduiken zonder adres. Asiel zoeken in het onzichtbaar zijn.

One thought on “Sanctus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *