Schoonzool

Waarom trapt een hond nooit in de hondenpoep?
Zijn pootoppervlak is natuurlijk kleiner dan van de mens, maar dan nog. Waarschijnlijk houdt de hond schone zolen omdat hij graag aan poep ruikt. Hij ontwijkt het niet maar volgt het geurspoor tot aan de bron. Wij willen het probleem niet zien noch ruiken, daarom trappen we er in. Problemen vragen om erkenning.
Wanneer je op het probleem afgaat lost het probleem zich op, om er omheen te kunnen lopen zul je eerst de drol moeten erkennen.
Mijn nette Katholieke vriendje, die eigenlijk niet met mij mocht spelen, had een trillend dwerg-Pinchertje dat hij moest uitlaten. Ik liep ongevraagd met hem op als ik hem zag. Zo was ik er meerdere malen getuige van dat het beestje linea recta naar een verse drol trok en zich er ruggelings wellustig in wentelde. In paniek tilde het baasje het stinkende hondje voor zich uit naar huis. Zijn moeder keek mij aan als of ik het gedaan had. De deur ging voor mijn neus dicht. Ik rook dat ik niet welkom was. Ik was immers geen Christen (hond) Niet erkennen ligt aan de basis van het ongewenste.
Voor de Pincher was de poep kennelijk zeer wenselijk.

Tegenwoordig worden dankzij poeptransplantaties verwoeste darmflora weer in volle bloei gezet. Men kan zich aanmelden als poepdonor op voorwaarde dat het de juiste bacterieën bevat. Poep als geneesmiddel kan levensreddend zijn en zeker de kwaliteit van leven verbeteren. Honden weten dit al lang, zij doen aan zelfmedicatie, ze eten bijvoorbeeld ammoniakhoudende poep als ze aan een tekort lijden. Het rehabilitatieproces van de meest verachte substantie is begonnen.

One thought on “Schoonzool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *