Vagebondgroente

>>
>> Exclusieve restaurants serveren ‘vergeten groenten’.
>> De verwaarloosde zwerfgroenten waren bijna uitgestorven.
>> Hun vergeten namen heten; pinksternakel, kardoen, prinsenmuts, brave hendrik, rammenas, topinambour, betterave…..prachtige namen om nooit meer te vergeten. >>
>> Nu worden ze liefdevol opgevangen in plantaardige broeikassen, >> waar ze kunnen aansterken voor het leven in de koude grond. >> Als kasplantjes worden ze gekoesterd, bijna verpleegd.
>> Hun kostbare zaad wordt zorgvuldig geoogst en bij volle maan vochtige in bedjes gelegd. >>
>> Als hoogtepunt van hun rehabilitatie worden ze chique geserveerd, >> eenzaam, op veel te grote borden. Mooi opgemaakt met veel garnering, >> als een corsage voor onbewezen diensten.
>> Dan smaken ze het ongekende genoegen om geproefd te worden.
>> Je tong weet niet wat ze meemaakt, een vergeten smaak, vreemd als een vagebond. >> Het is de vraag of je hem beter wilt leren kennen….
>>
>> De mens heeft weer een goede daad verricht, blind voor de mogelijkheid dat
>> de vagebond wellicht liever zou uitsterven. Een kasplantje wordt niets gevraagd. >> De mens plant voort, de plant doet niets. De plant is een landloper. >>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *