Verbod en toegang

>> De laatste filosofabels zijn gebaseerd op mijn anagram-project ” VERBODEN TOEGANG ” >>
>>
>>
>>
>>
>> Wij zijn allemaal opgegroeid met dit bordje verboden toegang. >> Ik vond het als kind altijd een nare boodschap.
>> Je werd ergens buitengesloten, je werd tot vreemdeling verklaard. >> Om mijzelf te troosten las ik het bordje als : Verbod en Toegang. >> Het ene sluit het ander niet uit.
>> Daarna klom ik over het hek.
>>
>> Het is wonderlijk dat zo’n bordje met vijftien lettertjes zoveel macht uitoefent.
>> Een lettertje alleen is verlegen en terughoudend maar een groep verleent letters macht. >> Ze staan in het gelid als commando’s en durven opeens alles. >> Ze schreeuwen bevelen, dreigen, intimideren….maar wat schuilt erachter ? >>
>> Ik heb de groep letters losgeknipt en ze steeds anders geformeerd.
>> Dezelfde vijftien lettertjes spreken nu een heel andere taal, soms poëtisch, spiritueel, banaal, >> filosofisch. Soms gaan de anagrammen onderling een dialoog aan. >> (Er zijn er nu circa 120 die ik als prozagedicht wil uitgeven). >>
>> Het zelfde letter-DNA geeft steeds een andere betekenis.
>> Ik neem steeds één anagram als bron voor een filosofabel. >> De lukrake zinnetjes leiden dan wellicht tot een samenhangende tekst. >> Dit onder het motto: Het zinloze is de moeder van alle betekenis. >>
>> Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.